Skip to content

Veel gestelde vragen

Wij snappen dat de juiste keuze maken soms lastig kan zijn. Op deze pagina vind je veel vragen met antwoorden over rijlessen, onze tarieven en meer!

We helpen je graag!

Je rijbewijs halen is een belangrijke investering voor de rest van je leven. Vaak heb je er lang voor gespaard of betalen je ouders de rijopleiding of een gedeelte daarvan. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk de keuze van de juiste rijschool is.

Betrouwbaarheid, vakbekwaamheid maar natuurlijk ook de prijs zullen voor een belangrijk deel de uiteindelijke keuze bepalen. Door te kiezen voor een deugdelijke, ervaren rijschool met goed geschoolde opleiders en een leuke gemiddelde lesprijs zul je een goede rijopleiding voor een nette prijs krijgen.

Kortom ben jij opzoek naar een goede rijschool? Dan ben je bij Rijschool Gun aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen

Een proefles is belangrijk om te bepalen of het klikt tussen jou en de instructeur. Verloopt de proefles goed? Dan zal de instructeur met jou bespreken over een persoonlijk lesplan.

Je kunt gelijk starten, neem hiervoor direct contact op met ons en wij zullen de mogelijkheden met je bespreken voor het maken van een afspraak.

Dit is afhankelijk van jou, meld je aan voor een proefles en één van onze instructeurs zal dit met je bespreken.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk een dubbele afspraak hebt staan en niet kan lessen. Geef dit 24 uur van tevoren door aan je instructeur, anders zijn wij helaas genoodzaakt de rijles volledig in rekening te brengen.

Sinds begin 2018 kun je dankzij een experiment genaamd ‘2toDrive’ al starten met het behalen van je autorijbewijs op een leeftijd van 16,5 jaar. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je 18e verjaardag met het nemen van rijlessen. Ben je 17 geworden en heb je alles al snel onder de knie? Dan kan je instructeur een praktijkexamen voor je aanvragen bij het CBR. Geslaagd? Nu mag je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van je 2toDrive coach autorijden!

Samen met je instructeur dien je je aan te melden bij CBR, hierna zal je worden opgeroepen en zal het examen van start gaan. Een praktijkexamen bestaat uit verschillende opdrachten. Je moet op een afstand van ongeveer 25 meter een nummerbord oplezen. Zo weet de examinator dat je ogen goed zijn en je dus ver voor dingen kunt zien tijdens het rijden. De examinator zal je ook een aantal vragen stellen wat je geleerd hebt tijdens je theorie. Denk hierbij aan vragen zoals het bedienen van dimlichten en stadslichten of het bedienen van je ruitenwissers. Bij de meeste leerlingen verlopen de eerste opdrachten heel soepel, hierna start het rijden. De examinator geeft aan welke opdrachten er gedaan moeten worden, geheel zelfstandig kunnen navigeren naar een bepaald punt en de bijzondere verrichtingen.

Tegenwoordig mag je rijles nemen vanaf 17 jaar, echter om voor het praktijkexamen toegelaten te worden moet je minimaal 18 jaar zijn. Je doet dan examen op een lesmotor van de categorie A1.

Dit hangt er vanaf wat voor rijbewijs je wenst te halen. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘tarieven’ of neem contact op met ons.

Wil jij graag je rijbewijs halen maar heb je niet de mogelijkheid om dit in één keer te betalen? Dan hebben wij de oplossing, bij ons kun je namelijk je rijbewijs in termijnen betalen. Neem voor de mogelijkheden contact op met Rijschool GUN.

Rijschool Rijswijk

Wil jij ook je rijbewijs halen?

Wij hebben inmiddels vele geslaagde leerlingen met geduld en vooral plezier begeleid tot het halen van hun rijbewijs! Ben jij de volgende?

Rijschool Gun